+90 0212 438 42 06

Kişisel Koruyucu Donanım Türleri7.6.2019

KKD yani kişisel koruyucu donanımların türlerini hep beraber Taksim Osgb sitemizde inceleyelim.

Kişisel koruyucu donaınmlar hangi risklere karşı hangi işlerde kullanılmaktadır.

Baş Koruyucuları

Baret, kas, şapka gibi ürünler, tüneller, maden işleri, inşaat sektörü, metal endüstrisi gibi işlerin tamamında düşen cisimlere ve çarpmaya karşı korunmak amacı ile kullanılmaktadır.

El ve Kol Koruyucuları

Kolluklar, kimya makine, metal ve inşaat sektöründe eldivenlerle birlikte kullanılmaktadır. Aynı zamanda kimyasal maddeler, sıcaklık, titreşim gibi elementlerin de yol açacağı delinme, yanık  ve kesme riskleri bulunan bu işlerdeki tüm risklere karşı koruma sağlarlar.

Göz ve Yüz Koruyucuları

Gözlükler, yüz siperleri ve aynı zamanda maskeler kaynak işlerinde bulunanlar, kimysal işlerde çalışanlar için parça sıçramalarının risklerini önünden kaldırmak amacı ile bu tarz risklerin olduğu tüm alanlarda kullanılmaktadır.

Kulak Koruyucuları

Adından da anlaşılacağı üzere kulak tıkaçları, manşorlu kulaklıklar ağaç, tekstil, metal sanayisi gibi alanlarda gürültülerin yüksek olduğu tüm işlerde kullanılmaktadır.

Bacak ve Ayak Koruyucuları

Bot, çizme, tozluk, dizlik, ayakkabı gibi donanımlar genelde maden, yer aldı, elektrik, inşaat gibi işlerde sıcaklığa, kaymaya, düşmeye,sıcrayan ve batan cisimlere karşı koruma sağlamaktadır.

Gövde ve Vücud Koruyucuları

Cankurtaran yelekleri, emniyet kemeleri, koruyucu önlükler döküm, inşaat, kaynak ve kanalizasyon işlerinde elektrik, toz, radyasyon, kimyasal ve yüksekten düşmeye karşı koruyucu olarka kullanılmaktadır.

Solunum Sistemi Koruyucuları

Solunum cihazları ve gaz maskeleri ile beraber toz maskeleri, dalgıç donanımlarıda tozlu, kapalı ortamlarda oksiyenin de yetersiz oolduğu yerlerde ve yer altı işlerinde kullanım sağlanmaktadır.

Unutmayın kişisel koruyucu donanımlar riske karşı devamlı kullanıldığında tam koruma sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Asbest Sökümü ve Havadaki Asbest Ölçümü
    Asbest söküm işlerinin denetimi VDI 3866 ve TRGS 519 standartlarında ve ?Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik? dayanağında faaliyetler yapmaktayız. Asbest Söküm işlerinde havadaki
  • Meslek Hastalıkları Hakkında Önemli Bilgiler
    Meslek hastalığı 5510 sayılı kanun´a göre sigortalının çalıştırıldığı veya yaptığı işin niteliğinden ötürü tekrarlanan bir sebeple..
  • Risk Analizi Eğitimi
    İşyerlerinde tehlike ve riskleri belirleyebilmesi, riskleri değerlendirmesi, risk değerlendirme tablosunu hazırlayabilmesi, önceliklerin ve kontrol tedbirlerinin belirlenmesi öğretilerek, risk değerlendirmesi ve kontrolünü yapabilmesi, amaçlanmaktadır.
Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.