+90 0212 438 42 06

Koruyucu Kıyafetlerin Çeşitleri Hakkında Bilgiler24.6.2019

Bir veya birden fazla sağlık ve güvenlik tehlikesine karşı korunmak için kişilerce giyilmek veya taşınmak amacıyla tasarlanmış herhangi bir cihaz, alet veya malzemeyi, Kişiyi aynı anda bir veya daha fazla muhtemel risklere karşı korumak amacıyla imalatçı tarafından bir bütün haline getirilmiş birçok cihaz, alet veya malzemeden oluşmuş bir donanımı,Belirli bir faaliyetin yapılması için korunma amacı olmaksızın, taşınan veya giyilen donanımla birlikte kullanılan, ayrılabilir veya ayrılamaz nitelikteki koruyucu cihaz, alet veya malzemeyi ifade eder.

Koruyucu Kıyafetlerin Çeşitleri Hakkında Bilgiler - KKD Çeşitleri Nelerdir?

* Profesyoneller için kullanım yüksek görülebilirlik uyarısı olan kıyafetler

* Yangınla mücadele konusunda kullanılmakta olan kıyafetler

* Kaynak ve ilgili işlemlerde kullanılan koruyucu kıyafetler

* Isı ve aleve karşı koruyucu kıyafetler

* Kimyasal maddelere karşı koruyucu kıyafetler

* Havalandırmalı " Gaz Sızdırmayan " koruyucu kıyafetler

* Havalandırmasız " Gaz Sızdıran " koruyucu kıyafetler

* Sıvı kimyasal maddelere karşı sınırlı koruma sağlayan koruyucu kıyafetler

* Vücudun sadece bir kısmına koruma sağlayan bağlantı yerleri sıvı geçirmeyen koruyucu kıyafetler

* Vücudun sadece bir kısmına koruma sağlayan bağlantı yerleri ise sprey geçirmeyen koruyucu kıyafetler olmak üzere bir çok çeşidi yer almaktadır.

Koruyucu kıyafetleri sizin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki adının da üstünde olduğu koruyucu ekipmenıdır. Koruyucu kıyafetler kullanıcıların sağlığını ve hijyenini düşünmekte ve olumsuz olacak olaylardan sizleri korumaktadır.

Koruyucu kıyafetlerin tasarımları giyen kişilerin üzerinde doğru yer alması ile kolay olmalıdır. İş ve diğer faaliyetlerinde hareketlere vücuda engel olmamalı ve çalışma şartlarına uygun bir şekilde üretilmelidir.

Rahat olması gereken koruyucu kıyafetleriniz aynı zaman tehlikelere karşı da sizleri korumalı, ortamlardaki şartlara, kullanıcıların faaliyetlerine ve koruyucu giyeceğin kullanım süresiyle uyumlu bir şekilde kullanılabilmesi için önemlidir.

ilgili standartlara uymayan koruyucu giysileri kullanmadan önce bilgi vermelisiniz.

Aklınıza takılan her türlü soru ve sorun için TAKSİM OSGB firmamıza iletişim sayfasında yer alan numaralardan ulaşabilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Arnavutköy İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti
    Arnavutköy İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti - Tüm Sınıflar İçin geçerli olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının tamamı bölgenizde hizmet verebilmektedir.
  • İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik
    Bu Yönetmeliğin amacı; işyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde veya çok tehlikeli sınıfta yer alan maden, metal ve yapı işleri ile tehli
  • Mesleki Eğitimin Zorunluluğu Nedir
    3308 Mesleki Eğitim Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17nci maddesi kapsamında mesleki eğitim alma zorunluluğu aranmaz.
Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.