+90 0212 438 42 06

OSGB HİZMETLERİMİZ13.11.2018

İş Güvenliği Uzmanlığı



İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?

İş güvenliği eğitim programını tamamlayan ve eğitim sonunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak sınavda başarılı olan mimar, mühendis veya teknik elemanlara İş Güvenliği Uzmanı denir.(Teknik eleman: Teknik öğretmenler ile üniversitelerin fen/fen-edebiyat fakültesi fizik veya kimya bölüm mezunları veya İş güvenliği teknikerleri)

    A sınıfı iş güvenliği uzmanı
    B sınıfı iş güvenliği uzmanı
    C sınıfı iş güvenliği uzmanı

olarak 3 sınıfa ayrılır;

Mevzuattaki değişimler, sürekli büyüyen ekonomimiz ve dış dünyaya açılış sürecimizde önemli bir unsur olması gereken İş Güvenliği çalışmaları ülkemizde yeterli ilgiyi görmezken, sektörde birçok alanda öncü olan kuruluşumuz uzman ekibi ve tecrübeli yönetim kadrosuyla İş Güvenliği konusunda da Çalışma Hayatında olmayı başarmıştır. İş Güvenliğiyle ilgili Uzman Temini, Risk Analizi, Eğitim, Her Türlü Ölçüm Ve Danışmanlık hizmetlerimizle desteğimizi her daim yanınızda bulacaksınız.
İşyeri Hekimi

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre iş veren çalışanları arasında iş yeri hekimi ve diğer sağlık personelini bulundurmak zorundadır. İş yeri hekimi çalıştırma hükümlüğünü yerine getirilmemesi halinde işverene 5.000 TL aykırılığını devam etmesi halinde her ay için 5.390 TL para cezası uygulanır. Diğer sağlık personeli çalıştırma yükümlüğünü yerine getirmemesi halinde ise işverene 2.500 TL aykırılığının devamı halinde her ay için 2.695 TL para cezası uygulanır.

 

 
Risk Değerlendirmesi

İş Güvenliği Hizmetlerinin temeli veya başlangıcı denebilen araştırma ve gözlem faaliyetlerinin adıdır “risk değerlendirmesi”. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu 10. Maddesine göre her işveren iş sağlığı ve güvenliği açısından risk değerlendirmesi yapmak zorundadır. Risk, Tehlike ve olasılıkları çarpımı anlamı taşır. Pratikte; mikrobiyolojik bir tehlike X her gün olasılıkla bulaşma riski vardır ve seviye ne kadar yüksekse risk de o derece büyüktür.

Acil Durum Eylem Planı

acil durumAcil ve beklenmedik durumların; çalışmaları olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar yaratmasını engellemek, acil ve beklenmedik durum sırasında ve ertesinde olağan hizmetlerinin sunumuna devam edilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmış plan ve programlardır. Olası felaketlere karşı hazırlıklı ve organize olmak, önceliklerin ve kritik süreçlerin belirlendiği, değişimlerin takip edildiği, detaylı ve organize bir iş devamlılığı planına sahip olmayı gerektirmektedir. Acil durum; çalışanlar, müşteriler, ziyaretçiler veya halk arasında ölüm ve ciddi yaralanmaya neden olabilecek veya işin durmasına, faaliyetlerin aksamasına, fiziksel veya çevresel olarak zarar görmesine, tesisin mali yapısının bozulmasına ve toplum içinde itibarının düşmesine neden olabilecek, plan dışı, istem dışı gelişen olaylardır.

 
Patlamadan Korunma Dökümanı

 Patlayıcı Ortam

Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu kaynakla temasında tümüyle yanabilen karışımı ifade eder.

Patlamadan Korunma Dokümanı

İşyerlerinde oluşabilecek patlayıcı ortamların tehlikelerinden çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak amacıyla hazırlanan dokümandır. Patlamadan korunma dokümanı işe başlamadan önce hazırlanır. Fakat işyerinde, iş ekipmanında veya iş organizasyonunda önemli bir değişiklik olduğunda yeniden gözden geçirilerek güncellenir.

Tehlikeli Yerlerin Sınıflandırılması

Tehlikeli yerler, patlayıcı ortam oluşma sıklığı ve bu ortamın devam etme süresi esas alınarak bölgeler halinde sınıflandırılır.
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.