+90 0212 438 42 06

Tarım Alanında Ergonomik Riskler ve Kaldırma İşi29.07.2019

Tarım Alanında Ergonomik Riskler ve Kaldırma İşi hakkında bilgiler ve eğilme gerektiren işlerle ilgili kısa bilgilendirmeleri Taksim Osgb sitemizden inceleyebilirsiniz. Ergonomi; yapılan işin çalışana göre uyumlaştırma sürecidir. Tarım çalışanlarının gerçekleştirmesi gereken çoğu hareket ergonomik riskler içerir: Diz çökme, çömelme, kaldırma, bükme, burulma ve ağır maddeleri taşıma vb. Bu hareketlerin tekrarlanması, kas iskelet sistemi rahatsızlığı riskini önemli ölçüde artırmaktadır.

Tarım sektöründe öncelikle el aletlerinin kullanımı da önemlidir. Güç gerektiren el aletleri kullanıldığında çalışanın işaret parmağıyla birlikte baş parmağının aleti iyice kavramasını sağlamalısınız. İş Sağlığı ve Güvenliği kişiler için her alanda önemlidir. Aletin prüzsüz ve kaymaz malzemelerle kaplı olduğunu bilmeli ve kontrol etmelisiniz. Aletlerin saplarını asla işiniz bittiğinde açık bırakmamalısınız. Açık kalmalarını önleyecek bir yay mekanizmasının olduğunu kontrol etmenizde fayda var.

Tarım Sektöründe Kaldırma İşinde İş Sağlığı

Kaldıracağınız nesnelerin daima bel ve omuz hizasında tutmalısınız.

Taşıma kaplarınızın tutacaklarının olmasına dikkat etmeli taşıma kaplarınızda tutma yerleri oldukça önemlidir. Tutma yerleri olmayan kablar uzun vadede size mutlak zarar verecektir. Yükünüz ne olursa olsun az veya çok kesinlikle vücudunuza yakın bir şekilde taşıma yapmalısınız.

Aynı zamanda taşımanız esnasında sizlerin kas sistemi rahatsızlığının oluşabileceğini bilmelisiniz. Ağır olarak tabir edilen yükler için transpalet veyahut yük arabası kullanmalısınız.

Son olarak size vereceğimiz en iyi önerilerden biri de kesinlikle taşıyacağınız torba ve kutu ağırlığı 25 kilogramın altında olmalıdır. Buna kendi sağlığınız için dikkat etmelisiniz.


Tarım Sektöründe Eğilme Gerektiren İşlerde İş Sağlığı

Eğilme gerektiren bir çok işten kaçınmak amacıyla kullanılan aletlerinizde uzun saplar takmanızı öneririz. Mümkün oldukça oturarak çalışmak sağlığınıza yarar sağlayacaktır.

Ancak eğilme gerektiren işleriniz zorunlu bir şekildeyse işinizde yürüme ve oturmayı da içeren ekstra kısa görevler kendinize oluşturun ve uygulayın.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Titreşim Yönetmeliği
    Bu Yönetmeliğin amacı, işçilerin mekanik titreşime maruz kalmaları sonucu ortaya çıkabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden korunmalarını sağlamak için alınması gerekli önlemleri belirlemektir.
  • İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik
    Bu Yönetmeliğin amacı; işyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde veya çok tehlikeli sınıfta yer alan maden, metal ve yapı işleri ile tehli
  • Otellerde İş Sağlığı ve Güvenliği
    Tüm çalışanların Acil Durum eğitimleri alması ve bilgilendirilmesi OSGB hizmetlerinin bir bölümünü oluşturmaktadır.
Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.