+90 0212 438 42 06

Tarım Sektöründe Ölümlü İş Kazalarının Sebepleri05.07.2019

Tarım faaliyetleri ve sektöründe gerçekleşmiş olan ölümlü iş kazaları arasında temel sebeplerinin belirlenmesi amacı güdülerek 2013 ila 2017 yıllarının arasında yaşanmış olan ölümlü iş kazalarına ilişkin sosyal güvenlik kurumuna yapılmış olan kaza bildirimleri incelenmiş ve ölümlü sonuçlara neden olmuş olan kazaların sebepleri ve yüzdelik oranları sizlerle paylaşılmıştır.

İş kazaları genelde çalışılan ortamlarda, çalışanlarının yöneticilerinin hatalarından, yönetim sorunlarından, zamanlaması doğru olmayan ve yeteri kadar yapılmayan bakımlardan, insan hatalarından, insan faktörlerinin gözardı edilmesinden, çalışanlara personele yeterli kadar uygun eğitimin verilmemesinden, denetimin eksik ve yanlış yapılmasından veyahut bunların birkaçının yahut tamamından birinin ile etkileşmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Fakat iş kazası oluşmasına engel olan neden ise etkenlerin tümü temel iki etkene indirgenebilmektedir. İşyerlerindeki güvensiz durumlar ile çalışanların yaptığı güvensiz davranışlardır.

Tarım sektöründe oluşan ölümle sonuçlanan iş kazaları belirtilen yıllar arasında TRAFİK KAZASI sebebi ile %32´lik bir orana sahiptir. Bunu %13´lük oranlarla 2 sebep takip etmektedir. Bu sebepler SAĞLIK SORUNLARI ve İŞ MAKİNESİ ( TRAKTÖR, FORKLİFT VB.. ) takip etmektedir. Bir sonraki yüzdelik oran ise %10 ile DÜŞME sebebidir. Tarım kazalarının sonucunda ölümle karşılaşılan sebepler arasında DÜŞME %10, İŞ EKİPMANI %6, ELEKTRİK %4 ve ZEHİRLENME %2 ile oran değerleri alınmıştır. %20´lik bir diğer ve son sebepde DİĞER OLAĞAN DIŞI SEBEPLERİ kapsamaktadır.

Sizde iş güvenliği konusunda firmanızı, çalışanlarınızı ve tarım sektöründe hizmet veren herkesi bilgilendirmelisiniz.

Bu alanda en iyi hizmeti ve desteği firmamızı arayarak edinebilirsiniz.

Taksim OSGB bulunduğunuz ilde uzman kadrosu ve eğitmen ekibi ile sizlere en iyi hizmetleri ulaştırabilmrketedir. Detaylı bilgi almak, aklınıza takılan soruların yanıtlarını öğrenmek isterseniz hemen firmamıza web sitemizin iletişim sayfasında yer alan numaralardan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Covid-19 Risk Analizi (MATRİS METODU)
    Covid-19, Risk Analizi, MATRİS METODU
  • Asma İskelelerde İş Güvenliği
    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa yönelik olarak hazırlanan Yapı İşlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetmeliği Ek 5 YAPI ALANLARI İÇİN ASGARİ SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI
  • İş Hijyeni Kapsamı
    Deneylerle zararlıların miktarlarını ve aynı zamanda insanların sağlığını etkileme düzeylerini ve bu zararlıların sağlığa etkilerini yok etmek için yöntemler geliştirilebilir.
Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.