+90 0212 438 42 06

Yüksekte Çalışma Eğitimi ve Yüksekte Çalışma Önlemleri13.11.2018

İşyerlerinde oluşabilecek ölümcül kazaların sebep olan 2.  en önemli tehlike yüksekten düşmedir. Maalesef yüksekten düşme olaylarında istatistiksel olarak bakıldığında 5 kişiden biri hayatını yitirmektedir. Bu nedenle sebeplerini, önlemlerini çalışma şekillerini kullanılması gerekli kişisel koruyucuları bilmek ve kullanmak hayati önem taşımaktadır.

Güvenli yüksekte çalışma için 2 tür güvenlik ekipmanı kullanılmalıdır.

Önleyici sistemler, düştükten sonra sizi koruyan sistemlerdir, ikincisi ise düşmeyi önleyici sabitleyici konumlandırma sağlayan ekipmanlardır. Düşmeyi önleyici sistemler düştükten sonra vücudu yavaşlatan sistemlerdir.

Düşerken önleyici sistemler devreye girerken vücudu yavaşlatır. Düşmeyici önleyici sistemler şoku emerek çabucak durdurmalıdır. İşveren risk değerlendirmesi yaparak ne tür düşüşler yaşanabileceği ve kkd kullanılabileceği konusunda bilgilendirme yapmalıdır.

Yüksekte çalışma yaparken sabitleme veya düşmeyi engelleme donanımları kullanmayı, takmayı ve yüksete çalışmayı öğrenmelisiniz. Mümkünse bu konuda sertifikalı eğitimler almalısınız

Ayrıntılı bilgi için; Nva Kalite Mühendislik Hizmetleri Makina Mühendisi Ülkü Kurnaz 0212 855 58 98

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği
    Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluş amacını, oluşumunu, görevlerini ve çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
  • İSG KANUNUNA GÖRE İDARİ PARA CEZALARI
    5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17 nci maddesinin yedinci fıkrasındaki ?İdarî para cezaları her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve
  • Risk Analizi Hangi Durumlarda Yapılır veya Yenilenir
    Mevcut tehlikelerle ilgili alınması gerekli tedbirler tamamlandığında Risk Analizi yeniden yapılır veya var olan risk analizi raporu revize edilir.
Firmamız T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.